Monday, November 26, 2012

Mencari Redha Allah

Assalamualaikum,

Suami sy tegur sy akhir2 ni asyik merungut pasal kerja baru.. hmm ye juga kan, kerja lama tu walaupun gaji rendah tapi sy redha..tak pernah merungut, selalu datang kerja awal..balik lewat..sebab sy suka kerja lama tu..huhuhu

kesilapan sy pada kerja baru ni , sy jadi lalai alpa nak cari rezeki sampai lupa yang rezeki sy semuanya telah Allah rancangkan untuk sy..cuma usaha sy perlu beserta sabar & tawakal...astagfirullah..dalam hati menyesal takut Allah tarik semua nikmat yang telah dikurniakan sepanjang kehidupan 27tahun ni..

untuk itu mari sy kongsikan peringatan utk diri sendiri , ini perlu sebab sy ni pelupa orangnya..mudah lupa...

Jika seseorang itu kaya ,banyak harta sehingga  sehingga tidak semapat beribadah kerana terlalu sibuk menguruskan hartanya namun ketahuilah Nabi Sulaiman as kekayaannya melimpah limpah tetapi baginda tidak pernah lalai dan leka dalam beribadah. Kemiskinan juga bukan alasan kerana Nabi Isa as lebih lagi miskin.kesakitan atau apa sahaja bala bencana juga bukan alasan sehingga kita lupa untuk beribadah kerana Nabi Ayub as lebih sengsara lagi hidupnya namun beliau tetap taat beribadah serta sentiasa redha pada kekuasaan ALLAH SWT.

Sama-samalah kita ingat-mengingatkan tentang akhirat.

Thank you for reading this :)

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)