Thursday, December 22, 2011

baju kawin saya awww... =)

start daaaa.....baju kawin tu...

dah dekat ke? bile tarikh? haha xdelah tu sume x tau lagi bile...tapi sy nak share pasal baju kawin sy...heeee

musim hujan ni la best nak berangan pasal majlis kenduri sy nanti. hik hik. jom berangan...

sy impikan majlis yang sangat sederhana dengan pelamin yang takde kerusi..cukup sekadar backdrop warna cream peach pastu ade la sket bunga gantung warna soft blue..pentas kecil beralaskan karpet bulu-bulu ( bulu sintetik ya bukan bulu beruang ori...kesian kat beruang nanti) warna nak cream cerah sket dari backdrop. pelamin ni bukan untuk duduk sanding tapi untuk ambil gambar kenangan bersama tetamu je. tepung tawar takde, yang ade cuma ramai2 tadah tangan doa selamat untuk pengantin..heheee..

baju nikah pula...erm i wish i could wear something like this on my wedding day..mana nak tempah ye? dress ni nampak kita bebas bergerak tak payah kontrol langkah..mesti nampak cun kan..bajet tempah baju ni maybe around rm70-100 kot ea..simple je kan. kain lak 2 jenis untuk top ade renda sket, untuk gown bawah tu cam satin. maybe cost around rm50-80. pastu sy tak nak tiara, just nak selendang labuh cam gambar ni..oh warna baju? erm nak warna biru. viel blue cream yg sangat2 soft (taknak labuci2..berat kang tersenget tudung saya), tudung biru lembut cam nila sket, baju biru gelap sket..kasut tumit sket bertutup penuh dan tajam didepan..yeah this is exactly my dream..

 gambar ni adalah inspirasi


dan gambar dalam angan2 saya adalah begini...
hahahahaaa!
jom gelak ramai2..lol =D

Thank you for reading this!

4 comments:

scart feeq said...

Waaa..suka-suka....moga allah mabulkan impian kamu... ;)

dnasura said...

fiqa, hang dah balik dari bandung kaaa? hehehe nk sms ko xdan g topup g..nak bayar bpe telekung?

HaliaManis said...

moga dimakbulkan yang...kelako laaaa..tapi gambar last sekali tuh..takleh blah kan:P

dnasura said...

aaammmiiinnnnnnn.... hahahaha