Wednesday, June 23, 2010

macam2 betul laa...

setiap orang di dunia ini mempunyai pelbagai perangai. perangai secara ringkasnya adalah tabiat dan kebiasaan yang dilakukan seseorang yang kadangkala tanpa disedarinya.

kes 1: pembantu

time kecik2.. bile dpt arahan mcm ni...

"Along...angah...tolong kemas stor ni, dah mcm tongkang pecah.."

abg long dan abg ngah memang akan cakap mcm ni.. "alah...barang2 dah lame tu buang ja..da x pakai pon kan..ni..buang..tu buang.."

then terdengar suara sayup2 entah dari mana..

"korang ingat senang nak dapat yang baru kaa??? simpan semua...!"

(-.-') hmm...sampai bila2 kemas pun still nampak byk barang juga..


kes 2: miss gadget.

time nak balik sabah baru2 ni.

"eh B, ko balik ni bawa banyak barang x?" dengan harapan boleh tumpang beg die..

"takk.."

"ko da kemas beg lum?"

"dah.."

"mane?"

"tuu...." tunjuk beg POLO 3/4 dari tinggi dia, beg galas yg lagi besar dari badan dia, beg sandang yg bulat mcm belon penuh muatan, beg plastik isi kasut adidas, sandal vincci & selipar jepun. eh ade lagi 1, beg khas untuk toiletries. hmmm!

"ko ni nk balik setahun ke seminggu?" kerut dahi

"heeee....boleh aku tumpang buku account aku kat beg keropok kau x?"

eh eh eh...nak je aku bagi siku mulus ni...nasib baik la adik.. last2 aku bawa beg sendiri..(-.-') hmm sume bende nk bawa macam la kat sane xde...haish..



kes 3: pembersih

jumaat-time baring2 sebelum tido...

"dyg, esok kite kemas umah nak?"

"ok"

kemas..kemas..kemas..da siap..then sy g mandi..da sudah mandi tibe2

"er kak, mane g langsir bilik kite ek??"

"eh? xde eh? heee kak dah basuh laa...eh xpe kan.."

huhu ni terpakse pinjam bilik sebelah nk pakai baju..


ini lah yang berlaku disekeliling aku..huhu..dah perangai masing2...aku terima je..sebab sayang mereka suma...

3 comments:

Kuwe said...

Heh.

kes 1 itu macam bapak aku. ada nota zaman dia belajar dulu masih nak simpan.

eh langsir teda takpa bha. Kalau lupa tuala pun basuh sekali macam mana. selalu gitu.

hidayah said...

da dok sebilik ngan kak zila ke?? bilik satu lagi sape sewa skrg????

dnasura said...

kuwe: hahaha kuwe selalu lupe tuala ke? kene tampal stick note kat pintu toilet "sebelum masuk bawa towel siap2 :) " hehe

ida: dyg dah x duk umah kite dulu, dyg n kzila duk kat lain. sewa bilik berdua, duk ngan org lain..huhu ida keje cane? ok? take care ye :)