Tuesday, February 02, 2010

Huh! Semangat Betul!

hari ni takda plan untuk ke kampus, sebab masih dalam phase 1 research..jangan stress2...rehat sekejap, so hari ni plan untuk bersantai sebelum malam ni (sebab 4 malam dalam seminggu) sy menjadi cikgu....hehehe

agenda hari ini diteruskan dengan menjadi partner dalam membuat survey di kedai alat muzik bagi menamatkan pencarian teman berhibur di kala lapang...bukan untuk sy tapi untuk anak pak kader..

sejak dia tinggalkan okestra utem dulu banyak kali juga dia mengadu, gitar karen yang miliknya sekarang sudah lari setting, mungkin kerana gitar tersebut bukan gibson atau fender idamannya, tapi kerana ianya telah berkhidmat sejak tuannya form3 dan electronic dalam tu problem akibat jatuh/hentakan. hm sungguh sensetip kan.

terfikir juga kenapa ada orang yang sanggup berhabis ribuan ringgit untuk alat muzik, ada yang cakap good for body coordination practise, ada yang cakap melatih diri menjadi kreatif dan macam2... dan ada juga mereka2 yang sekadar poser menjadikan muzik sebagai platform menakel aweks ye, sungguh tidak gentlemen. itu sy tak suka.


untuk itu, kita tengok apa yg akan diperolehi pada penghujung pencarian ini. adakah gibson les paul? fender? epiphone? ibanez? jackson? atau made-in-china? hahaha okey, we'll see...


3 comments:

Tie said...

Ooo... kak tie ingat dyg yang nak main gitar tu. Kak tie langsung tak tahu apa2 pasal gitar ni... hehe..

Kuwe said...

nak gibson jee.
nak fender jee.
cap ayam sudah.
heh.

saya ada drum sebiji dekat rumah.sebab saya nak praktis. boleh?tapi rumah saya jauh.macam membazir jugok.

dnasura said...

kuwe, kalau tak pakai drum tu ape kate nego kat sy, hehe :)