Saturday, December 12, 2009

Cepatlah mengandung!!!

Petang ni tercapai juga nak makan udang masak lemak.. pagi2 lagi bangun mandi bersiap dan terus ke hypermarket mencari udang segar. tengah masak tu campak2 sedikit kacang buncis sebab malas nak masak sayur. hari ni nak masak satu lauk je.. dan hasilnya..mabelos yu..! ni snap guna kamera fon. sebelum lense kamera berwap..hehe



lepas makan tu, tepon bunyi lagu kelly clarkson..

"hello? kakak dayang! bile nak mengandung ni?? Cepatlah mengandung!!"

haaa? kusss semangat!
mengandung?

sore ni sore yg familiar, shira anak cikgu sekolah yang bakal mak mentua sy bela.. budak kecik ni tau tak mengandung tu ape..kemain lagi die suh mengandung..hihi nasib dah sudah makan..kalau tak, tersedak nasi ngan udang masak lemak tu..

rupenye shira tu baru je pas balik kenduri tahlil nikah anak sedara mak mentua sy, tu yang tak sabar2 nak suruh kakak dayang die ni mengandung...hahaha shira..shira.. nanti la, kakak dayang kene kawin dulu baru boleh mengandung k..gi suruh abang De awak tu, die tu banyak je plan nak kawin ni..kakak dayang ikut je..huhu rindu lak kat budak2 tu.. irfan, shira, ifran.. 3 orang sama je perangai..cam copy+paste je..hihi..

(shira dan abang de)

untuk shira:

" baiklah.. nanti kak dayang dah kawin kak dayang mengandung ye shira...!"

hahaha...alangkah bagusnya kalau mengandung tu semudah ABC.. nak ke tahap mengandung tu banyak nak kene selesaikan dulu..banyak nak kene fikirkan dulu..

sabarrrr......

hahaha sampai sekarang ni nak tergelak lagi..
shira..shira..


selingan..
Hanis Zalikha: Sebab ramai orang mengandung sekarang

8 comments:

Tie said...

Ekekekeke.........

Kak tie terkejut gak! Sebab setahu kak tie Dyg belum berkahwin lagi, hehe...

Lauk tu nampak menyelerakan.. suka kacang buncis tu.. lama tak makan. Nanti nak beli laa...

dnasura said...

hehee ok2, pagi2 macam ni sayur kat market segar2..jom2 masak..

Kuwe said...

haha kalo mengundang bkn semudah ABC.abis sesusah apa?

mungkin ABCpunca kuasa16*DEFperKamiran10.....

dnasura said...

oh mudah saja, jawapan adalah pembezaan bagi pengkamiran antara ABC dan DEF:

f’(1.0) = 2.25 – 1.0 * 0.5
= 2.5
Rumus beza belakang antara 2 titik
f’(x) = f(x) – f(x-h) f’(1.0) = f(1.0) – f(0.5)
h 0.5
f’(1.0) = 1.0 – 0.25
0.5
= 1.5

sekian..
*jawapan diambil dari belakang buku statistik UTeM. hahahah

ajim said...

dulu aku kecik2 selalu nak kawen cepat, sebab nak makan sedap2 masa makan beradab.. haha..

dnasura said...

ajim, takpe, nanti sy jemput datang makan kat majlis sy k...

de said...

dh klu nk kawen cpt kene la keje cpat2

ajim said...

oh, dah nak kawen ke? insyaAllah dtg.. :)