Thursday, December 10, 2009

Nafsu Lapar Perut....Apa nak Makan?

uhh malam2 ni lapar pula..

teringin pula nak makan seafood. tak kisah la alergik ke tidak. tapi teringin juga makan western..huhu namun disebabkan bajet bulan ini yang tidak menentu, maka adalah bagus untuk menyenaraikan makanan2 yang ingin di masak apabila mendapat sponsor nanti..hehehe planning kan?

.
.
.
OK
mari mulakan,
Dari kiri cepat scroll....


pertama:

teringin nak makan udang masak lemak cili api...
huhu tgk gambar pun dah terliur.. sedapnye..hehe



.
.
.

Kedua:


Daging panggang...!
dah lama x makan daging panggang/grilled..nyum2..



.
.
.

Ketiga:


Ketam Goreng!
paling sedap kalau ketam yg saiz kecik2,
kulit die halus lagi, memang habis kene ratah laa..sedapnye...


.
.
.
Keempat:
Ikan Bakar!!!!
Tak kisah ikan jenis ape pun..paling penting dibakar tidak terlalu garing..
part ni paling best kalau ade air asam atau cili kicap..weee.... meleleh air liur..

sedap kan? huhu....


lagi...?

hehe ade lagi....


.
.
.


Kelima:
Kerang Bakar / Rebus..
kalau ade cicah sos tailand tu.. wallah!! memang sedap sangat..


.
.
.

Keenam:

ermm..ape lagi ek?

ade sape2 nak suggest?






6 comments:

Ain Jemin said...

xkira.pasni mau mkn ketam!
lapar tgok gmbr2 tu..

dnasura said...

tu la lapar kan...hehe pas ni g pasar beli ketam k..

Tie said...

Adoi laa....

Dayang ni buat kak tie lapar pulak !

dnasura said...

weee dayang pun lapar jg ni kak... geram tgk udang masak lemak tu.. huhu

Kuwe said...

aduhh.

ni kalo tgk time puasa.tros muflis puasa.haha

dnasura said...

haha
ni kuwe dah ganti pose lom ni? ade pose yg bocor ke? wakakaka