Wednesday, February 11, 2009

Beaufort - Semakin Membangun

Oh OK! kali ini post yang ber-versi berita atau rencana.

December 2008 - Beaufort. Saya just remember pasal nak upload beaufort picture, dengar berita beaufort tengah banjir sekarang and my kampung lumadan also kene banjir sama. hopefully takde la cerita2 aneh pasal "tumbuakar" ke "hantu air" ke..(hihi teringat time sekolah rendah dulu, kawan2 selalu cite pasal hantu air time banjir..)



ok semua orang sila lihat gambar limau 3biji ni, bagi sape yang tak pernah pergi sabah especially pekan beaufort, limau 3 biji ini adalah trademark bagi pekan beaufort (also consider as round about utama kat pekan ni).



gambar yang ada banyak kereta tengah parking ni di ambil di tapak bangunan yang dulunya pernah jadi pawagam, tapi sekarang beaufort dah takde pawagam, so building tu diorg usahakan sebagai sebuah restoran seafood yang berjaya pada hari ini sehingga kerap menerima kunjungan pelancong2 dari malaysia dan luar negara.

next , nampak tak bagunan rumah persekutuan kaler meriah ni. Ini merupakan tempat penduduk daerah beaufort membuat MyKad, register untuk kawin, dan macam2 la..dulu my mom used to sell some sort of kuih muih at the canteen (pondok kecil atap putih).



ya scroll lagi,

pada yang x kenal, ini adalah pintu masuk post office. kalau kat sabah, penduduk pekan kena pergi ke post office untuk cek peti surat sebab postman takkan hantar surat kecuali pos berdaftar sahaja. so kitorang pun ade sewa peti surat kat pejabat ni. kalau nak kirim kek ke, tv ke, kereta untuk saya sila lah pos ke alamat peti surat sy k.harap maklum. (erk..out topik jap..erk sambung la kau dayang!! OK) setelah hampir 3 minggu berada di Sabah, macam2 kenangan terimbas,  lalu depan sekolah menengah terbayang2 dulu pernah lepak kat lereng bukit dengan bestfren (ernah,fya,bb). bila lalu kat pekan terbayang2 dulu saya dengan beg berat tunggu bas sekolah kat depan pagar sekolah rendah SRJK Kung Ming tu. bestnye sekolah kan?

lagi cerita pasal sekolah, sempat juga saya snap semula gambar2 saya kecil dan gambar2 time sekolah dulu2..bajet cun je ek..haha..



atas ni gambar time kecik2, kat tepi pantai dan sebelah ni duduk kat pangkuan mak.
bawah ni gambar kecik time pergi bangunan yayasan sabah. 
lihat stokin putih tu, kenangan tu...hehe


ni kat kelas time form 5 Tech. farewell kitorg, nak tahu satu rahsia tak? 
Ayam yang sy masak pada hari tu licin beb! (oh no bukan rahsia dh skrg OK.)

bajet2 cun gambar kat tangga. 
tapi almost student mesti ade gambar kat tangga kan? 
apa maksudnya eh? ada siapa tahu?

yang gambar ni pun time form 5 tak silap.



yang ni pula hasil air tangan mak saya, mak gantung gambar saya dengan dia kat atas tu, pastu gambar saya konvo (yang mana mak saya tak dapat hadir time tu) gambar kecik tepi tu gambar family kami time raya 2004, and gambar bawah tu adalah gambar budak tomboy time graduation tadika ST.paul..nama dia Dayang Noorasura..heee

ok la untuk hari ni, banyak sangat pula, nanti ada masa lagi post ini akan diupdate.harap maklum..(skema ke ape ni??)haha

OK! TAMAT!

No comments: