Saturday, December 27, 2008

Coin Purse yang Comel2 =)

Salam,

hari ni pas selesai house cleaning td dh x tau nk buat ape(keje byk sampai xtau nk buat yg mane..jd sy stop jap..hee), teringat waktu balik sabah baru2 ni, sy singgah kat pasar pelipin (kalau kat semenanjung ni ala pasar seni la), tgk kat situ banyak sgt kraf comel2, sampai rambang mata nk pilih yg mana nk bawakan member. punyelah siap tawar menawar lagi tapi last2 beli keychain je, selain sedikit pearl buat family syg sy. sy ni jenis cepat rambang mate kalau nampak benda2 cute, coins purse ni juga merupakan satu kegemaran. kalau g kedai kraf suke g tgk coins purse, sbb dulu kecik2 mak pernah bagi purse bekas mak beli gelang, yang kaler merah tu buat sy simpan duit syiling g sekolah. (huhu teringat zaman tu. .)
Gamba yang cute2 ni sy surf untuk tatapan sape2 yang suke bende2 comel. jom!
purse ni bentuk burung hantu, cume nampak susah nk buka mangga kunci bile purse nye beso sgt. tapi comel kan.

ni pula paul frank punye coins purse, sy ske yg ni. simple & cute.

yg ni pula sesuai buat sape yg minat seni mengait2. maybe diorg leh buat sendiri, nampak cam mudah je kan? dulu sy pernah belajar mengait, tp dh lame tinggal. x igt dh.heee

yang ni pula cam kain kapas tu, sekali tgk cam kain yg electrostatic pula kan. tp cute.

kuning ni nampak cam kain jeans, rasenye kalau kotor susah nk basuh.huhu
ni coins purse bentuk cup. comel kan?
ni purse common fashion, selalu kite nampak kat kedai kraf.maybe laa..heee

ni sesuai bagi sape yg gile kasut. die nye kelip besi tu nampakkan cam die klasik kan?
ni juga salah satu dari jenis benaing kait. expert betul sape yg buat ni kan? simple but fancy.

ni buat sape2 yang teringin sangat nk ada haiwan peliharaan tetapi tak pandai nk bela. so maybe coins purse jenis ni boleh memberi perasaan seperti mempunyai haiwan peliharaan..heee ye kot. try la!

ni pula purse jenis ntah ape ntah, purse ni nampak unik sbb bentuk die cam cubicle tu kot. tapi x sure la kalau pakai nti syilling jatuh ke x.huhu

gambar anak patung ni glemer kat rusia, cam bentuk patung yang ade patung lagi kat dalam die tu. russian doll kalau x silap. cute kan?

purse yang ni pula maybe sesuai buat org yg sentiasa kool cam ice cream. hee maybe la. jgn je purse ni cair time panas sudah...bahaya tu! heee

purse yang ade gambar ayam ni pun salah satu purse kegemaran sy. kain die cam kanvas sket2. ayam tu pula comey je. sesuai kat sume yg suke KFC atau pun yang lahir tahun ayam..hehehe


teringat kat adik bungsu sy, dulu die pernah beli beg sekolah, ade free coins purse cam beg skol die gak, punyelah die suke, sampai sume bende die nk sumbat dlm purse kecik tuh..heee

ni purse manik2. sape la yang rajin nk jahit manik2 ni agaknye, dah la teratur je kan? mesti kene penuh kesabaran buat benda ni kan?

silap2 pandang purse yang ni cam majalah yang dilipat2 je. akalu kene basah mesti lembik semacam nk terlerai kan? kire org yg invent benda ni kreatif sbb diorg leh recycle byk paper utk save the planet kan.
yang ni pula jenis kulit. x sure kulit ape. tapi comel kan?

purse yang comel2 berkotak2 di atas ni di ambil daripada web deviant art.com comel kan? rase nk penyek2 je monster tu..heee

ni pula kure2 hijau yg comel. combination color die ni comel sgt kan?
atas ni purse dari jenis kain cam kain span wool tu. comel je. cam bantal kusyen pula kalau silap2 tgk kan?
next, purse bentuk cassette ni. nampak cam pelik je kan, tapi cute gak.
purse Chloe ni simple dan cute kan? tapi cam mahl je. ape kate kalau bintik2 tu kite hilangkan? pasti harga die x seperti purse Chloe yng ade d pasaran.x caye cube la. hihihi

cam dh kehabisan material je dorg nk buat purse ni. hehe kalau kat kedai2 kite tgk pencil bag gune zip baju, ni pula lain sedikit, gune pita pengukur pulak. ade2 je kreativiti manusia skrg ni ek.hehe


ni pula purse bentuk epal, siap ade ulat lagik! eee sape die yang x reti jge kebersihan ni sampai ade ulat hidup lg. hee..anyway, cute kan?

oh purse yang last sekali ni, mmg my febret. tgk la pipi monkey tu, siap letak blusher lagik. dan pisangnye pula terhayun2 gitu.haha comel kan?

2 comments:

Tie said...

Haa....memang comel2! kak tie geram lak...hi hi..

dnasura said...

heee..thanx kak tie sudi melawat!
(^_^) Dah nak buka sekolah ni mesti kak tie bz nk siapkan anak2 kan? tp jgn lupe update blogs k, dyg suka bce post dr kak tie..hihi